Soja-bavarois met rode vruchten

Ingrediënten:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 eidooiers
  • 75 g griessuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 375 g aardbeienyoghurt op basis van soja
  • 200 ml sojaroom
  • 250 g frambozen (vers of diepgevroren)
  • munttakjes

 

Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker op tot een lichtgele stevige massa. Klop er de sojayoghurt door. Knijp de gelatine uit en smelt ze op een zacht vuurtje. Roer ze grondig onder de ei-yoghurt bereiding. Spatel nu de sojaroom door de massa. Verdeel over 6 schaaltjes van ongeveer 8 cm diameter en laat de bavarois minstens 2u opstijven in de koelkast.
Mix de frambozen, zeef ze en breng op smaak met wat suiker.
Ontvorm de bavarois op bordjes door ze even in warm water te dompelen en om te keren. Werk de bordjes af met frambozencoulis en munttakjes.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00