Stoofpotje met pompoen

Ingrediënten:

  • 750g pompoen (in stukjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 dikke wortel (in blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200g sperziebonen (gehalveerd)
  • 2 eetlepels Indiase curry
  • volkoren pasta
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 125ml lightroom of room op basis van soja

 

Verhit de olie in een grote braadpan.
Bak de ui met de knoflook en wortel enkele minuten al omscheppend. Schep de bleekselderij, pompoen en sperziebonen erdoor.
Roer de curry pasta erdoor en doe de tomaten met het sap erbij.
Stoof de groenten afgedekt in 20-30 minuten beetgaar. Roer dan de lightroom erdoor en verwarm het geheel nog enkele minuten door.
Lekker met rijst, couscous of Turks brood.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00