Stoofpotje van vis met zonnebloempitten

Ingrediënten:

  • 250g zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olie (eventueel olijfolie)
  • 400g koolvisfilet, eventueel diepvries
  • 1 rode, 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 400g tomatenblokjes (blik)
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • fijngesneden peterselie

 

Kook de rijst gaar. Verhit olie in een pan en fruit de ui hierin goudbruin. Voeg de (bevroren) koolvis toe en bak hem 1 minuut mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 minuten. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Verdeel de rijst over 4 borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer het direct.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
420
g KH
55,2
KH ruilwaarde
4,5
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00