Vlaamse hutsepot

Vroeger maakten mensen hutsepot met varkenspoten en –oren erbij. Deze gewoonte is tegenwoordig in onbruik geraakt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200g rundsvlees
  • 200g lamsvlees
  • 3 wortelen in schijfjes
  • 1 stengel selder
  • 1 stengel prei
  • 2 ajuinen
  • 2 rapen
  • 6 spruitjes
  • ¼ witte kool
  • 4 aardappelen in grote stukken gesneden
  • peper en zout
  • 1 kruidentuiltje
  • olijfolie (gezonde vervanger van boter)

 

Fruit de fijngesneden ajuinen in olijfolie in een grote kookpot. Leg er al het vlees bovenop en voeg water toe tot het vlees is bedekt. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje. Laat een half uurtje koken en haal het schuim er af indien nodig. Voeg de in grote stukken gesneden aardappelen, de spruitjes en alle andere fijngesneden groenten toe. Laat 45 minuten zachtjes sudderen. Verwijder het kruidentuiltje. Serveer in diepe borden.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm dieet: indien je het zout weglaat
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
271
g KH
24,8
KH ruilwaarde
2

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00