Warme tonijnsalade

Ingrediënten:

  • 4 verse tonijnsticks
  • peper en zout
  • knoflook
  • 1 kleine ijsbergsla
  • 2 gepelde tomaten
  • 100g gekookte sperziebonen
  • 50g olijven
  • mosterdvinaigrette

 

Kruid de tonijnsteaks met peper en zout en strijk er wat geperste knoflook over. Leg de tonijn op een bakplaat onder de hete grill. Laat de vis ongeveer 5 minuten gaar roosteren, keer ondertussen 1 keer om. Verdeel over 4 kommetjes de ijsbergsla in reepjes en de tomaten in partjes samen met de olijven en de boontjes. Maak aan met wat mosterdvinaigrette. Schik de warme tonijnsteaks op de salade en dien op. Lekker met wat bruin brood of gekookte aardappelen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
227
g KH
4,9
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00