Zalm met tomaat en broccoli

Ingrediënten:

  • 4 zalmmoten
  • 1 kg broccoli
  • 4 tomaten
  • 3 eetlepel olie of plantaardige margarine
  • (zwarte) peper

 

Gaar de broccoli, snijd hem in roosjes en snijd de tomaten in kwartjes. Bak de zalmmoten in 2 eetlepels olie of margarine, kruid ze met peper en schuif ze naar de kant van de pan, als ze bijna gaar zijn. Stoof de tomaat en de broccoli in de resterende olie of margarine, en kruid met flink wat peper uit de molen. Serveer met (eventueel in de schil) gekookte aardappelen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • zoutarm dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
534
g KH
7,8
KH ruilwaarde
0,5
 
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00