Zalmsalade met appel (glutenvrij, notenvrij)

Ingrediënten:

  • 400 gram gerookte zalm
  • 3 appels (eventueel Granny Smith)
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels zoete rijstazijn
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 4 eetlepels room
  • olijfolie

 

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 12 stukken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en snijd ze in lange stukken. Meng de in halve ringen gesneden uien met de appels en de komkommer. Overgiet dit met de honing en de rijstazijn en schep alles goed door elkaar. Laat het ongeveer 15 minuten marineren. Leg de zalm op de borden. Verhit 6 eetlepels olie in een koekenpan. Neem de salade uit de marinade en bak deze 2 minuten op hoog vuur aan. Verdeel de warme salade over de borden met zalm en schep er een lepel room op. Besprenkel het tenslotte met een beetje marinade.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: als je de room vervangt door een light room
  • vezelrijk dieet
 
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00