Roggebroodje paté

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 g zachte groentepasta (kan ook gemaakt worden met gewone smeerpaté)
  • 125 g magere roomkaas
  • enkele druppels tabasco
  • 2 plakken zwart roggebrood zonder korst (of vierkante toastjes)
  • 2 stengels bleekselder
  • 2 radijsjes in fijne plakjes gesneden en toefjes peterselie voor de versiering

 

Roer in een kom de groentepasta (of smeerpaté), roomkaas en enkele druppels tabasco goed door elkaar. Doe dit mengsel in een spuitzakje met een klein stervormig spuitmondje. Snijd iedere plakje roggebrood in vier vierkantjes en de bleekselderijstengels in 8 stukjes van 3 cm.

Spuit in elk stukje bleekselder een beetje patémengsel. Spuit de rest in schuine strepen op het roggebrood of de toastjes. Leg de stukjes bleekselder dwars op de stukjes roggebrood. Snijd de radijsjes in schijfjes. Leg aan elke kant van een stukje bleekselder 2 schijfjes radijs. Leg op ieder stukje bleekselder 3 schijfjes radijs. Garneer ook met een toefje peterselie.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
296
g KH
32
KH ruilwaarde
2,5
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00