Fit&Well2DAY Onze psychologen stellen zich voor

​We werken met een team van psychologen. Ze begeleiden jou met de uiterste zorg en met oog voor jouw specifieke noden.​

 

​Caroline De Moor

Gent-Vrijdagmarkt, Ledeberg
caroline de moor.jpgZowel volwassenen, adolescenten, kinderen, gezinnen en prille ouders met huilbaby’s kunnen begeleiding krijgen.
De redenen waarom men ondersteuning wil kunnen zeer divers zijn. Wat er nu juist zo lastig is of moeilijk loopt is vaak moeilijk te omschrijven, maar gaat vaak gepaard met tal van klachten zoals angsten, onzekerheid, lichamelijke klachten, steeds terug kerende ziektes, slapeloosheid, concentratiemoeilijkheden, stress, onbegrip, depressie, oververmoeidheid, hyperactief gedrag, uitbarstingen, futloosheid, gedragsmoeilijkheden, zindelijkheidsproblemen,… . Soms krijgen die klachten de bovenhand en wordt het dagelijks functioneren zwaar. Men wil wel iets veranderen, maar weet niet altijd evengoed hoe? Therapie biedt de mogelijkheid om vastgelopen situaties opnieuw te bekijken en in vraag te stellen zodat men opnieuw grip kan krijgen op het leven en verder kan gaan.

Marijke Merckx

Zottegem
marijke.jpegKlinische psychologie, Counselor in existentieel welzijn, gezondheidstherapeut, Orthomoleculaire therapie. 
Bijzondere expertise: (onvervulde) kinderwens.

Ik richt mij tot jongeren en volwassenen. En behandel de volgende werkdomeinen/aanmeldingsklachten: grote veranderingen, relatieproblemen, echtscheiding, rouw en verlieservaring, ongewenste kinderloosheid, angst, depressie, burn out, eenzaamheid. De basis van de therapie bestaat uit gesprek (client centered therapie) aangevuld met inzichten en oefeningen uit mindfulness  en  ACT (Acceptatie en Commitment therapie ). Omdat psychische problemen ook lichamelijke spanningen veroorzaken, wordt de therapie soms ook uitgebreid met relaxatie en lichaamswerk. Deze gecombineerde aanpak leidt in vele gevallen tot een sterke verbetering van de levenskwaliteit.
Afhankelijk van het thema en jouw specifieke situatie plannen we na het kennismakingsgesprek het tempo en de inhoud van de volgende sessies.

Nathalie Moons

Aalst, Ledeberg
 laatste.jpg
 

 

 

 

 

Carole Platteau

Sint-Niklaas
carole platteau.jpgIk werk als eerstelijnspsychologe, dit betekent dat ik psychologische begeleiding biedt aan volwassenen met milde tot matige psychische problemen. Dit omvat onder andere: depressie, angst, stress- of spannings- gerelateerde klachten, werk gerelateerde problemen en / of burn-out, slaapproblemen, eetstoornissen, psychosomatische klachten, zingevingsvragen,…

Christel Vaernewyck

Aalst, Ledeberg, Gent-Vrijdagmarkt
christel vaernewyck.jpgKlinisch Psycholoog - Oplossingsgericht therapeut i.o.
Ik geloof dat iedereen in staat is om zijn/haar leven actief vorm te geven. Het is een zoektocht aangepast aan persoonlijke noden, wensen, beperkingen en sterktes.
Af en toe heb je hulp nodig om je leven in balans te brengen en/of te optimaliseren. Als psycholoog wil ik je graag begeleiden bij dat boeiend proces. Ik werk vanuit een oplossingsgericht kader. Dat betekent dat ik focus op jouw sterke kanten en op jouw hulpbronnen. Samen bekijken we welke vaardigheden je al bezit om je vragen en bezorgdheden aan te pakken. We richten ons voornamelijk op de oplossingen en minder op de problemen. Het vertrekpunt is dus niet de diagnose van het probleem, maar wel de analyse van de oplossing.

Annelien Van De Kerkhove

Zottegem
annelien vdk.jpgKlinisch psycholoog – Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte psychotherapeut i.o.
U kan bij mij terecht voor individuele psychotherapie voor kinderen, jongeren, ouderbegeleiding en volwassenen. Met de jongsten werk ik speltherapeutisch en bij jongeren en volwassenen door middel van gesprekstherapie. Zowel bij kinderen als jongeren kunnen deze aangevuld worden met creatieve methodieken.
Naast mijn interesse voor psychologie hou ik ook van reizen, nauw contact met familie en vrienden en lezen. Daarnaast ben ik ook de fiere mama van Victor en Marilou.

Luc Van Dessel

Aalst, Ledeberg, Sint-Niklaas
luc.jpgKlinisch psycholoog, Luc, is er voor iedereen:
Als je het even niet meer zien zitten of het lastig hebt door een puber, ontslag, het overlijden van een geliefde of welke reden dan ook. Samen kijken we hoe je kan leren hier beter mee om te gaan. Als stress, angsten of vermoeidheid je leven beheersen. Samen bekijken we hoe je dit kan aanpakken. Als je meer grip wil krijgen op een ongewenste situatie door nee of stop te leren zeggen. Als je het beu ben steeds te denken dat alles fout zal aflopen of als je steeds enkel het slechtste in mensen ziet. Ook als je denkt dat alles door jouw schuld fout gaat en niets goed kan aflopen. Luc helpt je deze ongezonde gedachten aan te pakken en leert je positief te denken.
Luc is er bovendien voor alle vragen die je elders niet kunt of durft stellen.

Ellen Verhoeven

Eeklo
ellen verhoeven.jpgAls psycholoog word ik geraakt door het unieke van elk verhaal. Iedereen heeft een eigen geschiedenis met eigen sterktes, maar door omstandigheden (relationeel, professioneel of andere) kunnen hierin haperingen ontstaan. Haperingen die voor een onbehagen zorgen. Zowel voor volwassenen, jongeren als kinderen bied ik een ruimte en klankbord waar je op verhaal kunt komen. Waar we samen op zoek gaan naar antwoorden.
Therapie met kinderen gebeurt adhv spel en tekenen.
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00