Hoofdhuid- en haarverzorging en advies voor (ex-)kankerpatiënten

​Voortaan kan je bij Bond Moyson terecht bij kappers die een opleiding over omgaan met kankerpatiënten met hoofdhuid- en haarproblemen volgen.

De Hair professionals oncologie hebben een opleidingsjaar achter de rug op het oncologische team van het ziekenhuis, dat een groot deel van het lesprogramma verzorgde. Bond Moyson wil dat klanten weten dat ze hier in goede handen zijn en professioneel advies krijgen. Zo gebruiken we nooit het woord ‘pruik’, want dat is te confronterend.
​​​
! Corona-update! Naar aanleiding van de richtlijnen van de overheid met betrekking tot het coronavirus, kunnen fysieke consultaties bij de Hair professionals Oncologie tot nader order niet doorgaan.​​
Praktische informatie Covid-19​​​​

 

​Terugbetaling
Ons ziekenfonds voorziet een terugbetaling voor kankerpatiënten die een haarprothese nodig hebben. Lees meer over deze tegemoetkoming
Onze behandelingen zijn geen luxe, maar maken deel uit van het herstel. Voor dit unieke project werken we samen met het Institute for Professionial Care (IFPC) en AZ Nikolaas. 
Voor welke behandelingen kan je bij onze Hair professionals oncologie in opleiding terecht?

Advies

Bespreek al je vragen over hoofdhuid en -haar tijdens en na chemotherapie of na radiotherapie. 
Wat bij volledige haaruitval?  Wat kan er als de haren terug groeien?  Wanneer kunnen de haren opnieuw gekleurd worden? Welke kleuringen kunnen (niet)? Welke alternatieven zijn er voor een haarwerk (pruik)?  Hoe maak ik de beste keuze?  Hoe belangrijk zijn de kleuren van mutsjes en sjaaltjes?   ...
Duur: 30 minuten, gratis

Advies en handmassage

Een aangenaam (advies)gesprek tijdens een deugddoende handmassage of genieten van een stil moment bij de massage.
Duur: 30 minuten, gratis

Hoofdhuid- en haarverzorging

Geniet van een zalige hoofdhuidmassage.  Met een milde, zachte crème wordt de hoofdhuid heel zacht gemasseerd. Lichaam en geest komen weer in balans. De (eventuele) haren worden ook aangepakt met aangepaste producten zodat je netjes, verzorgd en met een rustig gevoel terug buiten stapt.
Duur: 60 minuten, forfait van 10 euro voor de producten
Praktisch
 • Voor een eerste afspraak bel je naar 09 333 57 22 of mail je naar fit@bondmoyson.be. De Hair professional oncologie zorgt voor de daaropvolgende afspraken.
 • Online: klik hier:

Maak een afspraak

 • Een afspraak verplaatsen of annuleren? Dat kan tot 24 uur vóór de afspraak. Als je een afspraak annuleert minder dan 24 uur vóór de afspraak plaatsvindt, wordt er 100 % van de gereserveerde consultatie in rekening gebracht.
 • Huisbezoek: Mocht het nodig zijn, dan kan een huisbezoek ingepland worden. Hiervoor betaal je 7 euro extra.
 • Betaling: je betaalt de professional op het einde van de raadpleging. Hou er rekening mee dat er geen bancontact is. Uiteraard krijg je een ontvangstbewijs.
 • Interessante links:

  Contacteer ons

  Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

  Bond Moyson Oost-Vlaanderen

  09 333 55 00