Cursus: leven met diabetes

Toen de dokter vertelde dat je op je suiker zou moeten letten, wat dacht je dan? Hoe moet ik daaraan beginnen? Kan je best wat tips gebruiken om gezonder te eten en meer te bewegen? Wil je graag eens horen hoe andere mensen het allemaal aanpakken? In deze gratis cursus krijg je stap voor stap uitleg over hoe jij diabetes (suikerziekte) een plaats kan geven in jouw leven en te blijven genieten van het leven!​

 

Wat

  • Een gratis cursus ‘Leven met diabetes mellitus type 2’
  • Met 4 centrale thema’s: voeding, beweging, welzijn, diabetes
  • In 12 groepslessen (±10 personen)

Voor wie
Personen met diabetes type 2 (=suikerziekte) die diabetespilletjes nemen (geen insuline spuiten).

Lesgever
De cursus wordt gegeven door een verpleegkundige, diëtist, podoloog, diabeteseducator en/ of beweegcoach.

Wanneer 
Er zijn momenteel geen cursussen gepland

Prijs 
Gratis

Meer weten 
Deze cursus maakt deel uit van een studie. Bij de start en het einde van de 12 weken vragen we een vragenlijst in te vullen om de effecten van het programma te onderzoeken, daarnaast vragen we ook de HBA1C-waarde (bloedresultaat via de huisarts) te laten controleren. Alle informatie wordt bij interesse voor aanvang van de 12 weken overlopen. Er zal schriftelijke geïnformeerde toestemming gevraagd worden om deel te nemen aan de studie.

W www.dwelldiabetes.eu
E dwell@arteveldehs.be
T 09 234 75 43 (Artevelde Hogeschool)

Deze cursus is een samenwerking tussen het Onderzoek- en dienstverleningscentrum Zorginnovatie van Artevelde Hogeschool en Fit&Well2DAY.
Het DWELL-project is goedgekeurd en gefinancierd door het EU Interreg 2 Zeeën Programma 2014-2020 (gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). De Arteveldehogeschool en de Provincie Oost-Vlaanderen cofinancieren het project in België.

LOGO ARTEVELDEHOGESCHOOL.pngLOGO INTERREG DWELL.jpg 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00