Opvoeden zonder straffen en belonen – Jurgen Peeters – Aalst 23 oktober - VOLZET, inschrijven op wachtlijst is mogelijk

Straffen en belonen blijkt in sommige situaties een handige manier om het ‘gewenste’ gedrag te verkrijgen bij kinderen. In vele gevallen zijn er echter alternatieven en kan dit perfect vermeden worden.

 

​We gaan het hebben over hoe we de interne motivatie van het kind kunnen benutten als motor van zijn of haar ontwikkeling. Op deze avond zullen handvatten aangereikt worden om kinderen te disciplineren op een manier die tegelijk ook je band met het kind positief versterkt. Verder zullen we ons ook verdiepen in de drie belangrijkste redenen van probleemgedrag bij kinderen.

 

Spreker: Jürgen Peeters is leraar, psychotherapeut, procesbegeleider van teams en auteur van “Kinderen zijn geen puppy’s. De kracht van zelfsturing in opvoeding." Daarnaast is hij ook de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor. Hij werkt al vele jaren in diverse settingen rond de ontwikkeling van kinderen en jongeren. In 2000 richtte hij De Onderstroom op, zijn eigen praktijk voor vorming, supervisie en coaching. Hij zal ons door de ogen van het kind laten kijken en ons aan het denken en voelen zetten rond de omgang met kinderen. Pasklare antwoorden zal hij niet geven, maar eerder materiaal om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Elk kind is immers, net als zijn ouders, uniek en anders.

Datum en uur: 23 oktober 2019 om 19u30
Plaats: Bond Moyson kantoor Aalst, Geraardsbergsestraat 69
Prijs: gratis

Schrijf je hier in op de WACHTLIJST:Resterende karakters: 1800
De Socialistische Mutualiteiten en jouw ziekenfonds verzamelen en verwerken bepaalde persoonlijke gegevens. Dat doen we om onze taak als ziekenfonds (wet van 6 augustus 1990) te kunnen uitvoeren, om jouw dossier te beheren en om je op de hoogte te houden van onze diensten en activiteiten. Een van onze wettelijke doelstellingen is namelijk om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Het is je recht om te weten welke gegevens we van jou verwerken, om te vragen je gegevens te verbeteren of te wissen, om de overdracht aan een derde te vragen, om je te verzetten tegen geautomatiseerde beslissingen en om de verwerking van je gegevens voor direct marketing stop te zetten. Meer informatie vind je op de privacybeleid pagina.

 
Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met VIVA-SVV, Reddie Teddy en Huis van het kind Aalst.
logovivaFB.jpg               HVHKAalst.PNG

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00