Eten

Flessen, flesverwarmer, sterilisator... Waar moet je rekening mee houden als je een keuze maakt? 

 

Flessen

Of je baby nu borstvoeding of kunstvoeding krijgt, de meeste baby’s zullen wel eens een voeding uit een fles krijgen. De ene baby verkiest een siliconen speen, terwijl de andere liever een rubberen speen in zijn mondje steekt. Koop om die reden niet teveel flessen voor de komst van je baby. Wacht liever af tot je kindje er is en je zeker weet of hij de gekochte fles accepteert.

Loop je liever geen risico op een kapotte fles? Koop dan een plastieken fles. Ergonomische flessen zijn dan weer handig in gebruik, maar door rondingen of een speciaal handvat kan je ze moeilijk uitspoelen. En een goede hygiëne is héél belangrijk. Koop onmiddellijk flessen van 240ml, deze kan je langer gebruiken..

Flesverwarmer

Je kan de microgolfoven gebruiken bij de bereiding van een flesje. Elke microgolfoven is anders, zoek op voorhand uit wat de ideale opwarmtijd is. Hou er ook rekening mee dat de melk niet gelijkmatig opwarmt. Rol daarom de fles goed tussen je beide handen. Afgekolfde moedermelk moet je langzaam verwarmen om kwaliteitsverlies te voorkomen. Microgolfovens zijn hiervoor af te raden. Je gebruikt best een flessenverwarmer. Je kan de melk natuurlijk ook au bain-marie opwarmen.

Controleer steeds of de melk de juiste temperatuur heeft voor je je baby voedt.

Sterilisator

De sterilisator is een handig toestel, maar niet noodzakelijk. Je kan je flessen, spenen en kolfmateriaal ook uitkoken gedurende tien minuten. De eerste zes maanden doe je dit best dagelijks, nadien is wekelijks meer dan voldoende. Wanneer je toch een sterilisator wil aankopen, kan je kiezen tussen een elektrische exemplaar en een versie voor de microgolf.

Eetstoel

Een eetstoel die mee groeit met je kind kan jaren gebruikt worden. Kies voor een model dat stevig en stabiel is en bovendien voorzien is van een riempje tussen de benen. Zorg ervoor dat je kindje zich niet kan afduwen met zijn voetjes of uit de stoel kan klimmen. Gesp hem dus zeker altijd vast en hou een oogje in het zeil.​

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00