Babyfotografie

 

Babyfotografie is niet eenvoudig. Hoe leg je nu precies die ene glimlach vast of hoe portretteer je best die leuke frons die jouw baby nu net zo schattig maakt. Wij zetten je alvast op weg.

Geduld

Geduld is onontbeerlijk bij babyfotografie. Voor ouders die vooral zeer jonge kinderen willen portretteren misschien wel het allerbelangrijkste. Camera klaar dus, wachten op het juiste moment en afdrukken. Meermaals zelfs. Want verschillende foto's van hetzelfde moment vergroten je kans op die ene unieke foto.

De juiste afstand

Wees niet bang je baby van dichtbij te fotograferen. Bij foto’s die van te ver zijn genomen lijkt je baby algauw een stipje tegen een minder belangrijke of vloekende achtergrond. Je baby’s gezicht mag gerust het hele plaatje vullen. Fotografeer ook niet van te dichtbij, anders gaan de uitstekende delen vervormen.

Verschillende perspectieven

Het behang van de kinderkamer mag met al zijn kleurige lijntjes dan wel de perfecte achtergrond blijken, bij opeenvolgende foto’s dreigen al die horizontale of verticale lijnen wel eens saai te worden. Hou daarom ter afwisseling je toestel eens schuin of ga eens op de grond liggen of op een stoel staan om een ander effect en perspectief te bekomen. Eigenlijk komt het erop neer dat je moet blijven oefenen met de camera en niet bang hoeft te zijn je zo nu en dan aan een experimentje te wagen. Hoe beter je je toestel kent, hoe mooier de resultaten.

Niet in het midden

Je moet er maar eens op letten. Bij de meest spraakmakende foto’s, staat het onderwerp nooit in het midden, maar altijd een beetje links of rechts. Hetzelfde geldt voor de horizon: die ligt meestal iets hoger of iets lager dan het midden. Zorg dat je baby niet perfect in het midden van de foto staat, zo vergroot je de kans op mooiere foto’s.

Elke maand een foto

Het valt je door je dagelijkse contact met de baby veel minder op. Maar je baby groeit en verandert razendsnel! Om dit proces ook zelf goed te volgen kan het best leuk zijn om je baby elke dag, week of maand te fotograferen op dezelfde plek op dezelfde manier. Wanneer je die foto’s later naast elkaar legt, zal je zelf verbaasd staan van de resultaten.

Nog enkele tips:

  • Zorg voor een warme, rustige omgeving.

  • Neem je tijd.

  • Neem foto's na een voeding wanneer je baby tevreden is.

  • Zorg voor mooi, zacht licht.

  • Hou het veilig.

Foto van je zwangere buik

In alle commotie rond de komst van je baby zou je het wel eens kunnen vergeten, maar vergeet toch geen foto te nemen van je zwangere buik. Altijd leuk om later nog eens naar te kijken en bron van waarschijnlijk duizenden herinneringen. Voor een mooi effect kies je hierbij best voor zacht licht en niet te harde contrasten en schaduwen.

Foto van de bevalling

Maar al te vaak gebeurt het dat een vader na de bevalling met een naar gevoel kampt omdat hij de indruk heeft dat hij iets heeft gemist. Daarom een kleine tip voor de vaders. Vergeet het fototoestel tijdens de bevalling. Dit moment is uniek en overweldigend. Het maar half beleven omdat je bent afgeleid of met een technisch detail staat te knoeien is doodzonde. Geniet van dit moment. Ben je door de eerste golf van emoties heen, grijp dan je camera en leg de eerste momenten vast.

Graag een origineel fotoboek maken van je baby?

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00