Spelen met je kleuter: kleuterspelletjes

'Welke spelletjes vinden kleuters leuk?'

 

​Poppenkast spelen

Maak zelf een poppenkast met een grote, kartonnen doos. De kleuter kan ze zelf beschilderen of beplakken. Speel nu zelf eens een bepaalde gebeurtenis die je kleuter onlangs heeft beleefd. Vraag aan je kleuter dit na te spelen.

Winkeltje spelen

Verdeel de rollen als volgt: je kleuter is de winkelier en jij bent de klant. Ook andere spelletjes waarin het kind de rol van een volwassen persoon kan nabootsen, zijn nu erg in trek.

Voorlezen of vertellen

Kleuters zijn erg gesteld op voorlezen. Vooral als het een vast ritueel wordt, bv.vóór het slapengaan. De kleuter wil dat het verhaal steeds op dezelfde manier verteld wordt. Tijdens het verhaal kan je vragen stellen aan de kleuter: en wat ging het jongetje daar doen? 

Samen een gezelschapsspelletje doen

Speel samen een eenvoudig kaartspelletje, kleurendomino, dierenlotto.

Samen muziek maken

Maak samen eens een klokkenspel. Zet een aantal flessen op een rijtje en vul ze met water in dalende hoeveelheden. Elke fles heeft nu een andere klank als je er met een lepel op klopt. Lees meer over muziekspeelgoed.

Samen naar buiten

Samen wandelen in een park, bos of dierenpark.

Laat je kind dingen uit de natuur verzamelen waarmee hij thuis verder kan spelen, bv. denappels, stokjes enz… Lees meer over uitstapjes met je kleuter.

 

Lees meer over:

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00

Online advies

De Webnanny geeft gratis opvoedingsadvies via e-mail.