Uitstapjes met je kleuter

'Wat zijn leuke uitstapjes die we samen met de kinderen kunnen maken?'

 

Er op uit trekken

Actie ondernemen, samen met je kinderen. Het zonnetje schijnt nog af en toe en de temperaturen kunnen nog aangenaam zijn. Ideaal om met je kinderen iets te doen. Met je baby, peuter of kleuter naar buiten, kinderen vinden het heerlijk om er eens op uit te trekken, samen met hun ouder(s).

Of je nu iets eenvoudigs plant of iets bijzonders, je kind is graag buiten. Geniet samen van deze ogenblikken. 

Een namiddag naar het park

Heerlijk genieten van een namiddag in het park. Jullie kunnen samen bladeren zoeken, op zoek gaan naar kastanjes, eikeltjes, dennenappels en nog veel meer. Neem een zakje oud brood mee van thuis, veel kans dat jullie eendjes of vogels kunnen voederen. In vele parken vind je een speelplein. Je kinderen kunnen zich hierop uitleven. Denk aan voldoende luiers en vochtige doekjes. Vochtige doekjes zijn ook handig om vuile handjes of een niet al te proper mondje eens af te vegen. Zorg voor voldoende drinken en een gezond tussendoortje.

Ravotten in de speeltuin

Je peuter of kleuter wil naar buiten, een gezonde manier om zich uit te leven en energie op te doen. Heb je geen tuin, of een kleine tuin, dan is de speeltuin een fijn alternatief. Je peuter of kleuter kan zich hier echt uitleven en heeft de kans om leeftijdgenootjes te ontmoeten. Contact met andere kinderen is bevorderlijk voor de ontwikkeling, kinderen leren veel van elkaar.

Het bos verkennen

De mooie, warme kleuren en de frisse geuren van de herfst verkennen en ontdekken. Dat maakt het aangenaam vertoeven in het bos. Maak je hier een daguitstapje van dan kunnen jullie eventueel de picknick mand meenemen. Samen gezellig buiten eten, of een vieruurtje kan zorgen voor een extra dimensie aan jullie bosavontuur.

Met het gezin naar een pretpark

Een pretpark, leuk voor heel het gezin! Zowel  kinderen, als volwassenen kunnen hier veel plezier aan beleven. Er zijn  pretparken die zich meer richten tot jonge kinderen. Zo ben je zeker dat je peuter of kleuter een avontuur beleeft.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00

Online advies

De Webnanny geeft gratis opvoedingsadvies via e-mail.