Voorleesboekjes

'Wat zijn leuke voorleesboekjes voor peuters?'

 

​Voorleesboekjes voor alle leeftijden

  • Voor de allerkleinsten zijn boekjes, uit stevig materiaal met eenvoudige kleurige afbeeldingen van voorwerpen uit het dagelijks leven, het meest aangewezen. 
  • Tot de leeftijd van 2 jaar zal voorlezen niet goed lukken. Je vertelt dan beter zelf iets over de prentjes. 
  • Tussen 2 en 3 jaar is een peuter in staat naar korte verhaaltjes te luisteren.

Leeftijdsindicaties zijn echter nooit absoluut. Je peuter kan een voorliefde ontwikkelen voor een bepaald boekje en dat kan lange tijd met je kind meegroeien. Je peuter wil dan tot vervelens toe hetzelfde verhaaltje horen.

Maak zelf een prentenboek

Prentenboeken hoef je niet altijd te kopen, je kan ze ook zelf maken. Knip mooie prenten uit tijdschriften en zoek vooral naar herkenbare voorwerpen. Dit kan gaan van planten tot dieren tot voorwerpen. Plak ze in een schrift of steek ze in een plastic fotomap zodat het kind de afbeeldingen kan bekijken zonder ze te beschadigen. Plaats tevens de prenten zo dat het voor je kind niet uitmaakt of het voor of achteraan begint. Begin eerst langs ene zijde op te vullen en draai het boek dan onderste boven om de rest verder op te vullen.

Nog een laatste tip: een eigen boekplankje

Hoe klein je peuter ook is: een eigen boekenplankje waar hijzelf zijn boekjes uit kan halen is een reuze idee om de belangstelling van je kind aan te wakkeren

 

Lees meer over:

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00

Online advies

De Webnanny geeft gratis opvoedingsadvies via e-mail.