12 mei - Hart Boven Hard - Right(s) Now

Bond Moyson maakt deel uit van de burgerbeweging Hart Boven Hard, die met haar gedachtegoed meer dan 20.000 burgers en 1.500 organisaties verbindt.

 

​Voel je het ook? Er beweegt iets in onze samenleving. De mars voor het klimaat, de strijd voor sociale zekerheid, het recht op voldoende pensioen, gelijke sociale rechten voor iedereen,… .

Steeds meer mensen komen op straat omdat iedereen begint te beseffen welk gemeenschappelijk belang er op het spel staat; de samenleving van onze toekomst. Nu worden de krijtlijnen van dit toekomstpad uitgezet; nu moeten wij een signaal geven.

Daarom komen we op 12 mei op straat. We scharen ons achter de campagne Right(s) Now rond Artikel 23 van onze Grondwet: het recht op een menswaardig bestaan voor iedereen! De invulling van Artikel 23 is breed en tegelijkertijd concreet. Wat wij vragen is niet onmogelijk. We claimen alleen onze grondwettelijke rechten:

  • het recht op een gezond klimaat,
  • het recht op een goede job,
  • gelijke rechten voor iedereen,
  • het recht op betaalbare zorg,
  • het recht op een menselijk migratiebeleid,
  • het recht om niet elke maand te moeten krabben om te overleven.

Dáár willen wij dat de volgende regeringen werk van maken: Right(s) Now!

Op 12 mei slaan we de handen in elkaar voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving. Spring mee op de kar! Samen op straat, voor mens en klimaat.
 
RIGHT(S) NOW! 12 mei, 13u, Station Brussel-Noord
 
Bond Moyson faciliteert de verplaatsing naar Brussel door middel van gratis busvervoer en biedt een tussenkomst aan in de treintickets aangekocht in functie van participatie aan de mars Right(s) Now.
 
 
Meer info?
T 09 333 57 76
 
Klik hier voor meer info over Hart Boven Hard.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00