Is er een wachttijd?

 

​​Ja, er is een wachttijd. Dat betekent dat je bij de start van je contract een bepaalde periode moet ‘wachten’ op een terugbetaling van je tandzorgen. Je kan je kosten dus niet onmiddellijk recupereren.
 
Na het verlopen van de wachttijd ontvang je een eerste terugbetaling voor de behandeling van je tandzorgen die na de wachttijd werden uitgevoerd. De wachttijd start bij de aanvang van het verzekeringscontract en verschilt naargelang het soort tandzorgen.
  
In sommige situaties is er geen wachttijd en betalen wij onmiddellijk je kosten terug:
 
  • Je hebt een ongeval gehad (na de aansluiting).
  • Je was langer dan 6 of 12 maanden verzekerd bij een andere gelijkaardige tandverzekering. Je bent zonder onderbreking overgestapt naar onze tandverzekering.

Opgelet! Als je de verzekering vrijwillig stopzet en nadien opnieuw wil aansluiten binnen de 2 jaar, worden de voorziene wachttijden verdubbeld.

 
Geen wachttijd voor kinderen 0-3 jaar
 
Een pasgeboren baby of adoptiekind jonger dan 3 jaar kan genieten van de voordelen van onze tandverzekering zonder wachttijd.
 
Voorwaarden:
 
  • het kindje staat op jouw lidboekje
  • jij bent minstens 3 maanden aangesloten bij onze tandverzekering
Je bezorgt ons het verzekeringsvoorstel binnen 3 maanden na de geboorte of adoptie. Jouw kindje is verzekerd vanaf de geboorte- of adoptiedatum.

Vaak gestelde vragen over onze tandverzekering

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00