European Disability Card

​Heb je een erkende handicap? Dan kan je een aanvraag indienen voor een European Disability Card (EDC), kortweg de Europese kaart. Hiermee krijg je in een aantal Europese landen gunstige toegangstarieven bij culturele, vrijetijds- en sportieve activiteiten.

 

Waarvoor kan je de Europese kaart gebruiken? 

De kaart is een bewijsstuk dat aantoont dat je in België erkend bent als persoon met een handicap. Zo kan je in de deelnemende landen heel eenvoudig en zonder drempel aantonen dat je een handicap hebt. En geniet je, op vertoon van je kaart zonder discussies aan loketten, van voordelige tarieven en gunstmaatregelen in o.a. musea, theaters, sportevenementen, pretparken, toeristische attracties …
Voorlopig nemen acht landen deel aan het Europees project: Slovenië, Malta, Cyprus, Finland, Italië, Estland, Roemenië en België.

Hoe aanvragen

Je kan de kaart aanvragen bij de instelling die je handicap erkende. 
  • De Federale Overheid Sociale Zekerheid
    • Met het onlineformulier op www.handicap.belgium.be (rubriek Mijn rechten).
    • Door een brief te sturen naar FOD Sociale Zekerheid, Directie-Generaal Personen met een Handicap, Kruidtuinlaan 50, bus 150, 1000 Brussel
  • Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)
    • Je kan je aanvraag indienen via het digitale loket www.vaph.be. Daarvoor heb je je elektronische identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer nodig.

 

Meer info

 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00