Psychische begeleiding

Ziekte, overlijden, een ongeval, een opeenstapeling van stress... Plots ziet je wereld er heel anders uit. Zekerheden vallen weg. En ondertussen moet je doorgaan. ​​

 

 

Psychosociaal consult en stressmanagement

 
Even stilstaan en de situatie rustig bekijken. Het werkt dikwijls verhelderend. Psychosociale ondersteuning kan je helpen om opnieuw je eigen mogelijkheden te ontdekken. Om opnieuw je omgeving tegemoet te treden met voldoende veerkracht en weerbaarheid.
 
 
 
De consulenten van Breekpunt bieden rustgevende gesprekken die verhelderend en richtinggevend werken. Met je consulent verken je steunpunten die je opnieuw de nodige energie geven om je leven aan te pakken. De begeleiding is kort en doelgericht.
 
 

Concreet

 
Na een eerste telefonisch contact maak je een afspraak. De gesprekken vinden plaats in de consultatieruimte van het ziekenfonds, er zijn geen huisbezoeken. Een gesprek duurt een uur. Het maximaal aantal gesprekken is 12 en de frequentie wordt door de consulent in samenspraak met jou bepaald. De begeleiding is gratis en steeds op afspraak. Jouw privacy is verzekerd.

Wie is jouw consulent?

De consulenten van Breekpunt zijn maatschappelijk assistenten op wie je kan vertrouwen voor hun deskundigheid. Zij genoten bijkomende opleidingen met bijzondere aandacht voor de contextuele hulpverlening.​
 

Bel voor een afspraak

Regio Zuid-Oost-Vlaanderen
Buke 21, 9620 Zottegem
09 333 59 43
 
Regio Waas en Dender
Leopold II-laan 20, 9100 Sint-Niklaas
09 333 58 70
 
Een afspraak maak je telefonisch maar je kan voor andere zaken ook mailen naar 311.breekpunt@bondmoyson.be.
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00