Reizen naar Turkije?

Ben je van plan naar Turkije te reizen en heb je hierbij vragen voor je ziekenfonds? Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen rond reizen naar Turkije.​​

 

Hoe lang mag ik als zieke of invalide in Turkije blijven? 

Ben je invalide? Meld je reisplannen minstens drie weken op voorhand aan de adviserend geneesheer van het ziekenfonds. Als de adviserend geneesheer van het ziekenfonds toestemming geeft, kan je voor een bepaalde periode in het buitenland blijven. Vertrek zeker niet voor je dit gedaan hebt. Want het kan gevolgen hebben voor je uitkering.

Wat moet ik doen bij een ongeval of ziekenhuisopname in Turkije?

  1. Reis je naar Turkije, vraag dan een formulier BT8 aan in een Bond Moysonkantoor of via ons internetloket e-mut​. Op vertoon van dit document in Turkije, kan je maximaal 45 dagen verzorgd worden voor dringende zaken.
    Hoe werkt het? Toon de BT8 aan de Turkse zorgverlener of aan een Turkse verzekeringsinstelling. Het toegepaste terugbetalingstarief is het tarief dat in Turkije geldt op het moment van de verzorging.
    Opgelet: Heb je het statuut van zelfstandige, dan heb je geen recht op een BT8, wel op Mutas indien je in orde bent met je ziekenfondsbijdrage.
  2. MUTAS is de gratis reisbijstand van Bond Moyson. Verwittig MUTAS onmiddellijk bij ziekte, hospitalisatie of een ongeval. De alarmcentrale MUTAS is 24 uur per dag en 7 dagen op 7 bereikbaar op het nummer 0032 2 272 08 80. Met MUTAS heb je recht op verzorging voor dringende zaken gedurende een periode van drie maanden. Belangrijk: Je ziekenfondsbijdrage moet betaald zijn om gebruik te kunnen maken van MUTAS. Lees meer over MUTAS​
    Hoe werkt het? Je bent opgenomen in het ziekenhuis door ziekte of een ongeval. Bel onmiddellijk naar MUTAS zodat er een dossier kan opgemaakt worden. MUTAS neemt contact op met het ziekenhuis waar je verblijft voor een stand van zaken.

Worden de kosten van mijn tandverzorging in het buitenland ​vergoed door BT8 of andere (tand)verzekeringen?

BT8 en MUTAS dekken enkel de kosten van dringende verzorging. Tandverzorging kan dus ook enkel terugbetaald worden indien het gaat om een onmiddellijk noodzakelijke  behandeling tijdens je verblijf. De kosten van tandprothesen en tandimplantaten worden dus niet terugbetaald door BT8 of MUTAS.

Nog geen lid bij Bond Moyson?
 
 
 
 
 

 
 

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00