Reuma

​Ons ziekenfonds geeft je als reumapatiënt terugbetalingen voor medische behandelingen en geneesmiddelen die voor jou van belang zijn.​​

Medische behandelingen

​Meer kinesitherapie

Ons ziekenfonds betaalt de kinefactuur terug op basis van het officiële tarief van een raadpleging bij een geconventioneerde kinesitherapeut. Een niet geconventioneerde kinesitherapeut mag vrij zijn tarieven bepalen. Je betaalt dan zelf de meerkost.

Je hebt recht op een onbeperkt aantal terugbetaalde kinesitherapiezittingen indien je lijdt aan een ernstige vorm van chronische artritis. Voorwaarde is dat je aandoening erkend is als een zware aandoening en op de zogenaamde E-lijst staat. Op deze lijst staan onder andere een aantal vormen van artritis.

De volledige E-lijst van zware aandoeningen vind je op de website van het RIZIV.

Raadpleging huisarts

​​​​​​Raadpleging reumatoloog

Andere behandelingen

Je krijgt een terugbetaling van osteopathie of chiropraxie en in sommige gevallen een tegemoetkoming voor een botdichtheidsmeting. Informeer je bij ons ziekenfonds.

Terugbetaling geneesmiddelen

​De ziekteverzekering betaalt je 75 procent terug voor ontstekingsremmers, cortisone, of specifieke geneesmiddelen bij zwaardere vormen van artritis.

Je hebt ook recht op een terugbetaling van pijnstillers als je minstens drie maanden aan chronische artritis of artrosepijn lijdt. Je krijgt een terugbetaling van 20 procent van de prijs. Het saldo van 80 procent wordt opgenomen in je maximumfactuur.

Meer info over de maximumfactuur.

Informatie voor:

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00