HPV-vaccin voor jongens

​Bond Moyson geeft een tussenkomst in de kostprijs van het vaccin toegediend aan jongens van 12 of 13 jaar oud.

 

​Het humaan papillomavirus (HPV) is een van de meest besmettelijke seksueel overdraagbare aandoeningen of soa's. Het virus wordt meestal al vanaf de eerste seksuele contacten doorgegeven.

Een besmetting met HPV kan leiden tot het ontstaan van huidaandoeningen en wratten en ontstekingen van de genitale slijmvliezen. Bepaalde types kunnen baarmoederhalskanker veroorzaken. Bijna altijd is een eerdere HPV-infectie de oorzaak voor baarmoederhalskanker. Daarom worden meisjes in het eerste jaar secundair onderwijs vandaag al gratis gevaccineerd. Drie op de tien HPV-gerelateerde kankers - vooral genitale  maar ook mond- en keelkankers - ontstaan echter bij mannen. Daarom adviseert de Hoge Gezondheidsraad om ook jongens te vaccineren.

Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

Er zijn 2 vaccins nodig met een tussenperiode van 6 maanden. Bond Moyson geeft een tussenkomst in de kostprijs van die 2 vaccins tegen HPV. De tussenkomst bedraagt 56,96 euro per vaccin.

Voorwaarden voor de terugbetaling

  • De 2 vaccins worden toegediend aan mannelijke leden met de leeftijd van 12 of 13 jaar oud, de voorschrijvende arts houdt hier rekening mee.
  • De tussenkomst is geldig voor maximaal 2 vaccins, de voorschrijvende arts houdt rekening met dit aantal vergoedbare vaccins.
  • De voorschrijvende arts vermeldt op het voorschrift ‘eerste toediening’ of ‘tweede toediening’ en de datum van de eerste toediening.

 

Hoe krijg je de terugbetaling?

Vraag je apotheker een BVAC-attest of 'aankoopbewijs vaccin' en bezorg dit aan Bond Moyson via het loket of via de rode brievenbussen.

 


Voordeel onder voorbehoud van goedkeuring door de Controledienst der Ziekenfondsen. Bij betwisting gelden de statuten van Bond Moyson Oost-Vlaanderen.

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00