Je bent hier:

HomeZorg & Comfort

FAQ i-mens

​Hier vind je antwoorden op de belangrijkste vragen die leden van ons ziekenfonds kunnen hebben over de nieuwe samenwerking met i-mens. ​ ​​​​​​

 

Wat is i-mens?

Vanaf maart 2020 gaat Bond Moyson Thuiszorg samen met Solidariteit voor het Gezin. Samen vormen ze een nieuwe en onafhankelijke zorgorganisatie onder de naam i-mens. Deze nieuwe zorgorganisatie is actief in heel Vlaanderen en Brussel en telt meer dan 12 000 thuiszorgmedewerkers die je bijstaan met raad en daad. 

Hoe verloopt de samenwerking?

i-mens wordt de thuiszorgpartner van Bond Moyson. Je kan nog steeds bij je ziekenfonds terecht voor al je zorgvragen. Wanneer we zien dat thuiszorg nodig is contacteren wij i-mens, die de uitvoering op zich zal nemen.

Wat verandert er voor mij?

Op korte termijn verandert er voor jou weinig. Als je thuiszorg gepland hebt, gaat dit gewoon door en kan je blijven rekenen op je vertrouwde poetshulp, thuisverpleegkundige, verzorgende… Ze zullen wel in een nieuw jasje staan! Op lange termijn zal het aanbod van i-mens uitbreiden, en zullen ze nog meer zorg op maat kunnen aanbieden. Aan de kwaliteit van de zorgdiensten wordt niet geraakt, integendeel. Je zal nog steeds kunnen rekenen op thuiszorg van de hoogste kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van de samenwerking met  i-mens?

Door de samenwerking en de bundeling van krachten, kennis en ervaring zal i-mens sterker staan in het zorglandschap. Zo zal de praktische organisatie van de thuiszorg vereenvoudigen en zal je thuishulp efficiënter kunnen werken. Ook zorgt deze samenwerking voor nog meer voordelen zoals minder verplaatsingen en meer tijd voor zorg, meer digitale middelen in zowel zorg, planning als administratie en meer ondersteuning en omkadering voor alle medewerkers die je thuis komen helpen.

Wat is het aanbod van i-mens? Zal dit veranderen?

Je zal als lid van ons ziekenfonds kunnen rekenen op een uitgebreid aanbod thuiszorgdiensten bij i-mens, namelijk: 

 • gezinshulp
 • poetshulp met en zonder dienstencheques
 • thuisverpleging
 • oppas en vervoer
 • nachtzorg
 • klusjeshulp
 • vroedkunde en kraamzorg aan huis
 • thuisoppas voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte
 • thuisoppas zieke kinderen
 • dagopvang voor ouderen
 • kinderopvang
 • woonzorgcentra en assistentiewoningen

Door deze samenwerking zal er in de toekomst meer ruimte zijn voor innovatie om het comfort, de betaalbaarheid en het welzijn van de klanten te verbeteren. Het doel van i-mens is om 24 uur per dag thuiszorg op maat aan te bieden in elke fase van het leven.

Zal mijn vaste thuishulp bij me blijven langskomen?

Ja hoor, maak je maar geen zorgen. Je vertrouwde gezichten blijven bij je langskomen! Indien er in de toekomst aanpassingen nodig zijn zal dit i-mens dit tijdig communiceren.

Gaan de prijzen/tarieven veranderen?

De tarieven voor de meeste diensten worden bepaald door de overheid, dus daar gelden de officiële prijzen. In de toekomst kan i-mens haar tarieven wijzigen, maar dit zal steeds tijdig gecommuniceerd worden. Ook je factuur zal vanaf maart in een nieuw kleedje steken. Verder verandert er niets aan je factuur, alle betalingsmodaliteiten blijven hetzelfde.

Ik heb thuiszorg nodig. Waar kan ik dit aanvragen?

Je kan je thuiszorg nog steeds bij je ziekenfonds aanvragen. Wij staan klaar om jou te helpen bij het regelen van je zorg. De uitvoering zal vanaf maart 2020 door i-mens gebeuren.

Bel naar 09 333 55 00 (optie 2)​ om je thuiszorg aan te vragen. 

Ik heb vragen over thuiszorg. Bij wie kan ik terecht?

Je ziekenfonds blijft je vast aanspreekpunt voor al je zorgvragen.

Bel naar 09 333 55 00 (optie 2) en we helpen je met veel plezier verder.​

Contacteer ons

Voor alle vragen over jouw ziekteverzekering

Bond Moyson Oost-Vlaanderen

09 333 55 00