Specialiteiten

​Onze dienst thuisverpleging beschikt over thuisverpleegkundigen gespecialiseerd in verschillende domeinen. Onder andere wondzorg, psychiatrie, diabetes, palliatieve zorg, incontinentie, stomazorg ... 

 

Wondzorg

Evalueren en bijsturen van wondverzorging in nauw overleg met collega verpleegkundigen en de huisarts. De gespecialiseerde verpleegkundige heeft kennis en ervaring opgebouwd binnen dit domein. Het inzicht in wondgenezing en wondverzorging neemt immers de laatste jaren sterk toe. Het gamma wondzorgproducten is groot en breidt nog dagelijks uit.

Diabeteseducator en referentieverpleegkundigen diabetes

De diabeteseducator leert je hoe je jezelf kan verzorgen om de verdere verwikkelingen bij diabetes (suikerziekte) te voorkomen. De behandeling van diabetes omvat immers meer dan een inspuiting met insuline. Ook het opvolgen van leefregels in verband met medicatie, voeding, fysieke activiteit en voethygiëne zijn belangrijk. 

Dementieteam

Het dementieteam bestaat uit 7 medewerkers die elk kennis en ervaring hebben opgebouwd binnen het domein ‘dementie’. Zij zorgen er in de eerste plaats voor dat de patiënt snel bij de juiste hulpverleners terechtkomt. Zij adviseren en begeleiden daarnaast de hulpverleners die bij de patiënt aan huis gaan.
 
 
Heb je vragen over dementie of wil je advies? Neem dan contact op met het dementieteam.
 
Het team streeft naar een antwoord binnen 48 uur.  

Palliatief

De gespecialiseerde thuisverpleegkundige ondersteunt de collega verpleegkundige die aan huis gaat bij palliatieve patiënten. Naast deze belangrijke rol bouwen zij mee het netwerk uit rond de palliatieve patiënt.
 

Stomazorg

De gespecialiseerde thuisverpleegkundige biedt een ondersteuning aan de patiënt en de collega verpleegkundige op vlak van stomazorg. Hij of zij geeft advies en stelt nieuwe stoma verzorgingsproducten voor.
 

Psychiatrische thuiszorg

Een aantal verpleegkundigen bouwde kennis en ervaring op over geestelijke gezondheid. Ze staan hun collega's bij met raad en daad als er patiënten wordenbezocht met een geestelijk gezondheidsprobleem. 
 
Meer info via 09 333 55 00 (optie 2)

Contacteer ons

Een vraag voor Bond Moyson Thuishulp?

09 333 55 00 (kies optie 2)