Kanker Beauty-partners: voorstelling

 ​Camille Cobbe 

 
Sedert juni  2014 ben ik actief al schoonheidsspecialiste, Make-up Artist en gespecialiseerd voetverzorgster. Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door esthetiek en make-up. Ik streef er naar de mensen een goed gevoel te geven bij iedere behandeling.
Als Kanker Beauty Professional heb je als doel niet enkel de mensen ‘mooi’ te maken, maar het allerbelangrijkste is dat ze genieten. Mijn doel is niet enkel het uiterlijk verzorgen van de klanten maar eerder het mooi maken van de innerlijke mens.
De behandelingen moeten voor hen echt ‘me-time’ worden, momenten waarop ze even helemaal kunnen relaxen en hun zorg van zich kunnen afschudden. Chantal Cousaert

 
Ik ben een energieke, zorgzame geest die zachtheid en verzorging in de juiste dosis combineert. Mijn grootste motivatie in mijn beroep als schoonheidsspecialiste is dat mijn klanten met een beter gevoel naar huis vertrekken. Dit zowel fysiek als mentaal.
Toen ik de mogelijkheid zag om gespecialiseerde schoonheidsbehandelingen te geven aan kankerpatiënten heb ik deze kans dan ook met beide handen aangegrepen en heb ik gedurende 1 jaar gestudeerd om het diploma te behalen.
Het geeft mij enorm veel voldoening als ik een luisterend oor kan bieden, als ik mensen even hun zorgen kan doen vergeten of zie hoe mensen even kunnen wegdromen en ontspannen.
“Enkele maanden geleden behandelde ik een palliatieve dame. Zij is tot een paar weken voor haar overlijden bij mij langsgekomen voor verzorging. Alhoewel het haar heel veel moeite kostte, wou ze dit verwenmoment niet missen.”
 
 


Isabelle Verhaeghen

 
Het meest voldoening haal ik uit het geven van een gelaatsverzorging en de daarbij horende massage. Mensen kunnen zo even al hun zorgen vergeten. Ik vind het ook altijd fijn als mijn klanten tevreden zijn over het advies van productgebruik en dat ze merken dat een goede huidverzorging wel degelijk een verschil maakt.
“Mijn eerste patiënt op mijn stage was een dame die twee keer hervallen was en echt zeer neerslachtig was. Ze stond in eerste instantie niet open voor een verzorging. Ik bleef bij haar en luisterde naar haar verhaal. Dit schepte een band en uiteindelijk liet ze een verzorging toe: een volledige gelaatsverzorging met massage van handen en benen.
Ze genoot. Aanraking kan zoveel betekenen, we mogen de kracht ervan niet onderschatten.”
 Nathalie Biederbeck

 
Toen ik 40 jaar werd, greep ik de kans om een opleiding te volgen als schoonheidsspecialiste. Na het afronden van deze opleiding miste ik informatie over hoe en wat met oncologische patiënten.
In 2014 werd ik aangeschreven door het IFPC, institute for professional care, met de vraag of er interesse zou zijn om een opleiding te volgen als Kanker Beauty Professional. Ik twijfelde uiteraard niet.
Dit was een intens maar heel boeiend jaar. Een jaar die heel wat emoties meebracht en tegelijk zoveel voldoening schonk. 
“Tijdens mijn stage heb ik mensen rustig gemaakt, doen genieten, maar ook heb ik tranen gezien zowel van de patiënt als van de partner. Tranen omdat er kon genoten worden van een moment van ontspanning.
Daarom ben ik zo gelukkig dat ik die opleiding heb gevolgd en dat ik nu kankerpatiënten kan laten wegdromen tijdens een aangepaste massage en/of gelaatsverzorging.”Peggy Lahaye

 
Mensen met kanker en andere chronische ziekten moeten heel veel behandelingen ondergaan. Ze lijden echt veel pijn. Het is een verademing dat ik een sessie kan geven waar ze eens kunnen genieten en alles van zich afzetten.  Mensen zitten ook vaak met vragen over welke producten ze nog mogen gebruiken, of ze wel mogen masseren …
De dankbaarheid die je krijgt van de mensen is enorm. Ze hebben soms een moeilijke dag maar komen toch naar hun afspraak en als ze weggaan zijn ze precies herboren.
“Tijdens mijn stage had ik een nieuwe klant, die onmiddellijk haar verhaal deed. Ze was heel emotioneel. Ik heb gewoon geluisterd en dan de herbalanceringsmassage van het lichaam gedaan. Toen die ten einde was heeft die mevrouw me goed vastgepakt. Haar dag kon niet meer stuk zei ze, ze had er zo van genoten.” 
 
 Sandra Ligneel

 
"Als kind had ik een grote affiniteit met de natuur. Vanaf 2000 ben ik mij gaan verdiepen in de relatie mens en natuur, de psychologische aspecten van het leven, (patho)fysiologische processen en omgevingsfactoren. Zo heb ik veel kennis en ervaring opgedaan.

De gepaste zorg geeft veel voldoening als Kanker Beauty Professional. 
Iemand in een moeilijke periode van zijn leven een mooi moment laten ervaren, geeft mij zoveel voldoening.“ 
 
 Sarah Verhaeghe

 
Als schoonheidsspecialiste kwam ik steeds vaker in contact met personen die kanker hadden. Zij kwamen met specifieke vragen om hulp bij het verzorgen van de huid, welke soort behandeling goed was of niet mocht ...
Ik geloof in de meerwaarde van het geven van zachte verzorging aan  personen die een ziekteproces ondergaan. Zowel de geest als het lichaam ondervinden hiervan voldoening. Het geeft hen vernieuwde energie en kracht.
Het ervaren dat de persoon van spanning naar ontspanning gaat, dat ik de tijd mag geven om de persoon even in een andere wereld te brengen, weg van alle zorgen, ziek zijn of pijn, daar doe ik het voor!
“Wat mij steeds opnieuw raakt is de
oprechte dankbaarheid die de klanten uiten na de verzorging. Zoals: uw zachte
aanrakingen omarmden mij als een warm zacht deken. Ik voelde mij zo
gekoesterd.”
 

Contactgegevens Kanker Beauty-partners 

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230