Lekker normaal


Mag het Lekker Normaal?

Gezonde voeding, gezond eten. Het is een hot topic. Allerlei voedingshypes zeggen je wat je wel of niet mag eten om gezond te zijn. Wat moet je nu doen om gezond te eten? 

 

Nochtans is het niet zo moeilijk om er een gezonde, evenwichtige levensstijl op na te houden. Met de campagne Lekker Normaal zet je lekker eten op tafel zonder veel gedoe. Hier geen uitgebreide kookcursus, maar gewone, praktische tips en recepten voor elke dag. Je hoeft namelijk geen exotische ingrediënten of dure keukentoestellen te hebben om lekker en gezond te eten. De nadruk ligt op smakelijke en plezierige maaltijden.
Een gezond eetpatroon is namelijk geen dieet, maar een levensstijl. En die valt gemakkelijk te combineren met je dagelijks leven, ook al heb je het druk. Centraal staan verse producten van hoge kwaliteit. Niets is verboden, maar de nadruk ligt op groenten, fruit, volkoren granen, noten, peulvruchten, zuivelproducten & (met calcium verrijkte) sojaproducten. En op het gebruik van plantaardige oliën, mager vlees, gevogelte, vleesvervangers en vis.

Met Lekker Normaal kies je dus voor gezond, vers en weinig bewerkt eten. Ongezonde voeding verdwijnt naar de achtergrond. Zondigen mag wel eens, maar altijd met mate.

Ons ziekenfonds helpt je om lekker normaal te eten

 
  • Surf naar www.lekkernormaal.be: op deze website vind je meer dan 100 recepten en een toffe blog met tips, weetjes en nog veel meer.
  • Download de app Lekker Normaal
    Met de app kan je een weekmenu laten samenstellen zodat je gevarieerd kan eten en met 1 druk op de knop krijg je alle ingrediënten in een handig boodschappenlijstje voor de winkel (je kan zelf ook nog zaken toevoegen aan het lijstje om je boodschappenlijstje helemaal volledig te maken).
    Je vindt de app in de App Store of de Android Market. Of download hem via de link op onze campagnesite www.lekkernormaal.be. 

Verschenen op 13 april 2017

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230