Maand zonder alcohol

Wil je alcohol voor een tijdje schrappen? Na de eindejaarsfeesten en de recepties is februari een ideaal moment om even te bekomen en het jaar fris in te zetten. Velen hebben het al geprobeerd en met succes. 

 

​Een maand zonder alcohol geeft je lichaam de tijd om te recupereren. Veel mensen merken dat ze zich gaandeweg fitter voelen en beter slapen. Het bespaart je ook heel wat geld. Daarnaast krijg je minder calorieën binnen, dus je kan zelfs wat kilootjes verliezen door even ‘nee’ te zeggen.

Uit onderzoek blijkt dat deelnemers ook nadien bewuster met alcohol omgaan en minder drinken. En je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren! Daarbij komt dat je zonder katers meer tijd hebt om leuke dingen te doen. Ga je de uitdaging aan?

Doe dan mee met de campagne www.tourneeminerale.be.

Naast het doorbreken van alcoholgewoontes, heeft de campagne nog een tweede doelstelling: geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Er zijn drie manieren om kankeronderzoek te steunen via Tournée Minérale. Nieuw dit jaar zijn de uitdagingen. Wie vrienden uitdaagt om mee te doen aan de alcoholvrije maand, kan dat gebruiken om Stichting tegen Kanker te steunen. De uitdager kan namelijk beloven een som te storten, op voorwaarde dat de uitdaging tot een goed einde gebracht wordt. De tweede manier is dat je een bedrag kan schenken voor de Stichting. Je kan je daarvoor laten inspireren door de alcoholcalculator op de homepagina, die een idee geeft van hoeveel geld je andere maanden uitgeeft aan alcohol. De laatste manier is sponsoring. Individuen of teams kunnen hun vrienden en familieleden vragen om hun deelname te sponsoren.

Verschenen op 17 januari 2018 met medewerking van De Druglijn en Stichting tegen Kanker

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230