Rookstopbegeleiders of tabakologen

Rook je? En denk je er wel eens aan om te stoppen? Een goed idee voor  je gezondheid én voor je portemonnee. Maar hoe stop je op de beste manier?

 

Hoe stoppen?

Je kans om voor altijd te stoppen wordt écht veel groter als je het goed aanpakt. Want stoppen met roken kan je leren met de hulp van een tabakoloog of je huisarts. Zij zijn allebei erkende rookstopbegeleiders. Het grootste deel van die hulp wordt terugbetaald door je ziekenfonds. Precies omdat het degelijke hulp is.

Wat is een erkende rookstopbegeleider?

Een tabakoloog is een echte rookstopspecialist. Hij heeft daarvoor een opleiding gevolgd. En daarna een erkend statuut gekregen. Het is de beste hulp die je kan krijgen. Ook je huisarts kan je helpen. Hij kan je zelf ondersteunen of je doorverwijzen naar een tabakoloog.
Wat doet een rookstopbegeleider?
Hij begeleidt je en geeft je handige tips en trucs. Hij gaat na wat roken voor je betekent. En hoe je dat kan veranderen. Hij weet hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen.
Samen leggen jullie een stopdatum vast. Hij zorgt ervoor dat je je goed voorbereidt. Dan stop je. En ook daarna begeleidt hij je nog. Zo maak je van die nieuwe start een succes.

Waar vind je een rookstopbegeleider?

  • Tabakstop is de telefoonhulplijn

Het nummer staat op je sigarettenpakje: 0800 111 00. Als je ernaar belt, krijg je gratis hulp en advies van een tabakoloog. Je kan ook gedurende 3 maanden een gratis coaching via telefoon krijgen. Je eigen vaste rookstopbegeleider luistert dan naar je, geeft je tips en advies en zorgt ervoor dat je een heel goede stoppoging doet. Met veel kans op succes. Lees er alles over op www.tabakstop.be.
Net als de huisarts heeft een tabakoloog vaak een eigen praktijk waar je terechtkan. Je kan bij beiden maximum 8 terugbetaalde consultaties volgen. Een tabakoloog in je buurt vinden? Informeer je bij je ziekenfonds of surf  naar www.tabakologen.be.

Terugbetaling

Voor meer info over terugbetalingen > kijk bij Rookstop.

Verschenen op 19 april 2016 en aangepast op 31 januari 2018 met medewerking van VIG, Vlaams Instituut Gezond Leven

Rookstopbrochure

Download of bestel onze rookstopbrochure.

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230