Grote vragen over fijnstof

 


Luchtvervuiling staat steeds vaker op de agenda, en dat is goed want het is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Uit onderzoek blijkt dat luchtvervuiling slecht is voor onze gezondheid. Het kost ons gemiddeld 9 maanden van ons leven.

Om er iets aan te kunnen doen, is het belangrijk om goed te weten wat fijnstof juist is, hoe we het veroorzaken en wat de gevolgen zijn. Auteurs Dirk Avonts en Wim Van Hees gaven al geregeld infoavonden over het onderwerp. De vragen die ze daar verzamelden, hebben ze nu gebundeld in dit boek.
 
 
  
Alle vragen zijn opgedeeld in verschillende thema’s. Het zijn niet alleen de logische vragen zoals ‘wat is fijnstof’, ook minder evidente zaken komen aan bod, zoals ‘ helpt een filter in de schoorsteen om de uitstoot van een houtkachel of haardvuur te beperken?’ of ‘wat is de bijdrage van stationair draaiende motoren aan de luchtvervuiling in steden?’. De auteurs proberen op verstaanbare en genuanceerde wijze antwoord te geven op de soms toch wel complexe vragen. Achteraan is een verklarende woordenlijst toegevoegd. Dit boek is er voor iedereen die geïnteresseerd is in fijnstof en er graag meer over wil weten.
 
Wil je kans maken op dit boek? Vul dan onderstaand formulier in. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

 
Resterende karakters: 1800
De Socialistische Mutualiteiten en jouw ziekenfonds verzamelen en verwerken bepaalde persoonlijke gegevens. Dat doen we om onze taak als ziekenfonds (wet van 6 augustus 1990) te kunnen uitvoeren, om jouw dossier te beheren en om je op de hoogte te houden van onze diensten en activiteiten. Een van onze wettelijke doelstellingen is namelijk om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Het is je recht om te weten welke gegevens we van jou verwerken, om te vragen je gegevens te verbeteren of te wissen, om de overdracht aan een derde te vragen, om je te verzetten tegen geautomatiseerde beslissingen en om de verwerking van je gegevens voor direct marketing stop te zetten. Meer informatie vind je op de privacybeleid pagina.

​​

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230