Doe mee aan de 10.000-stappenclash

​Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s organiseren in mei 2018 de 10.000-stappenclash tussen steden en gemeenten. Elke dag 10.000 stappen zetten (of 8.000 stappen voor 65-plussers)  is een eenvoudige manier om elke dag meer te bewegen. Elke stap telt! En misschien is het wel net die stap die jouw stad of gemeente naar de overwinning leidt!

 

Wat is de 10.000stappen-clash?

​Tijdens de wedstrijd in mei nemen Vlaamse steden en gemeenten het tegen elkaar op. Wie na een maand met zijn inwoners de meeste stappen heeft gezet, mag zichzelf een jaar lang ‘de Actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’ noemen.

Er zijn ook prijzen te winnen voor diegene met de meeste vordering, de oudste deelnemer, de stapper met de meeste badges, de stapper met de meeste buddy’s, de stapper met het leukste Facebook-bericht over de clash en er zijn prijzen gekoppeld aan wedstrijden op Facebook.
Om zoveel mogelijk mensen te motiveren en te laten deelnemen, is er tijdens deze editie een promotiecampagne op zowel Vlaams als regionaal niveau, die toont dat stappen ook echt leuk kan zijn en niet alleen gezond. Sven Ornelis, zelf een wandelexpert, zal het gezicht zijn van deze campagne.

Momenteel zijn er reeds meer dan 150 gemeenten ingeschreven. Door de strijd met elkaar aan te gaan, wordt de competitiegeest onder steden en gemeenten extra aangewakkerd. Niet alleen worden mensen aangezet om meer te bewegen, het versterkt ook het samenhorigheidsgevoel.

Meedoen?

Wil je meedoen aan de 10.000-stappenclash, ga dan na of jouw stad of gemeente deelneemt. Meer informatie kan je vinden op www.10000stappen.be. Misschien gaat je gemeente wel naar huis met een fantastische prijs én de titel van actiefste stad of gemeente van Vlaanderen!

Verschenen op 5 april 2018 met medewerking van Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230