Bulgur

 

 

Bulgur (ook bulghur of burghul genoemd) ontstaat door de hele tarwekorrels te stomen, te breken of te pletten en vervolgens te roosteren en drogen. Bulgur heeft een licht nootachtige smaak.

 

Voedingswaarde

Bulgur is rijk aan koolhydraten en arm aan vetten. Het is ook een bron van plantaardige eiwitten en vezels. Vooral de vitaminen uit de B-groep zijn goed vertegenwoordigd.

Aankopen

Je kan het aankopen in exotische winkels (bvb Turkse winkel), in natuurvoedingszaken en in heel wat warenhuizen.

Bereiden

De bereiding is vergelijkbaar met deze van risotto rijst. Twee delen water (al dan niet met bouillon) verwarmen en één deel bulgur hierin gaar koken. Aan het eind van de (korte) kooktijd is al het water opgenomen.

Taboulé, pilaf en kibbeh zijn enkele van de typische gerechten waarin bulgur verwerkt wordt.

 

 

Verschenen op 9 april 2013 en aangepast op 6 maart 2017 met medewerking van Claudia Fripont, webdiëtiste

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Test je eetgewoonten

Bekijk onze 20 gratis testen rond voeding.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230