
Tofu is een zacht voedingsmiddel dat gemaakt wordt uit sojamelk, waaraan een stremsel wordt toegevoegd (calciumsulfaat). Tofu heeft een eerder neutrale smaak. Dit product neemt gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten over.
Voedingswaarde
Tofu is rijk aan B-vitaminen en calcium. Tofu bevat geen cholesterol, is vetarm en de soja-eiwitten verlagen de slechte cholesterol.
Vaste tofu is wel rijker aan proteïnen, vetten en calcium dan andere types van tofu.
Aankopen
Tofu is verkrijgbaar in de grootwarenhuizen, natuurwinkels of Aziatische winkels.
Bewaren
Eens je de verpakking geopend hebt, bewaar je de tofu best in water (volledig ondergedompeld) in de koelkast. Ververs dagelijks het water. Zo kan je de tofu enkele dagen bewaren.
Bereiden
Vaste tofu is stevig en kan je in blokjes versnijden en serveren in soep. Ook bakken in olie of grillen is mogelijk. Zachte tofu past beter in recepten waarbij de tofu gemixt wordt.
Recepten met tofu