Aardbeienijs

Ingrediënten:

  • 200g aardbeien
  • 100ml sojaroom
  • 2 volle eetlepels strooizoetstof
  • 1 blaadje gelatine
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel water​

 

Week de gelatine in water. Was de aardbeien en laat ze goed uitlekken of droog ze voorzichtig af. Pureer ze. Meng de aardbeien, het citroensap en de zoetstof. Maak het water heet en los de gelatine erin op. Meng dit onder het aardbeienmengsel. Laat even afkoelen in de koelkast. Meng de sojaroom erdoor en het mengsel is klaar om te bevriezen. Laat eventueel bevriezen in de ijsmachine volgens de aanduidingen van de fabrikant.
 
1 portie levert 50 calorieën.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
49
g KH
4,6
KH ruilwaarde
0,5
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230

Online advies

De Webnanny geeft gratis opvoedingsadvies via e-mail.