Auberginespies met krielaardappeltjes

Ingrediënten:

  • 1 kleine aubergine
  • 16 krieltjes in de schil
  • 100 gram gedroogde tomaatjes op olie
  • 3 takjes verse basilicum
  • vers gemalen peper
  • 16 cherrytomaatjes
  • 4 spiesen
  • 1 eetlepel in de olijfolie

 

Dit is een zomers barbecuerecept.
Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen. Kook intussen de krieltjes bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer de gedroogde tomaatjes samen met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot pasta. Breng op smaak met peper. Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op. Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de spiesen. Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie. Laat ze in ongeveer 10 minuten rondom bruin roosteren op de barbecue.
 
Bron: De Eetbrief
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230