Beignets met brandnetel: aperitiefhapje

Ingrediënten:

  • een groot aantal gave brandnetelblaadjes
  • 125g bloem
  • 2,5dl bier (pils) of ander blond bier
  • 1 eigeel
  • 1 stijfgeklopt eiwit
  • zout en nootmuskaat
  • 1 theelepel olie (eventueel olijfolie of arachideolie)
  • frituurolie om in te bakken

 

Maak een deeg van de bloem, het bier, het eigeel, de olie en een beetje zout en nootmuskaat. Spatel er dan zeer voorzichtig het geklopte eiwit onder. Haal de brandnetelblaadjes één voor één door het deeg. Bak ze met een paar tegelijk in de frituurolie op 180 graden.
Deze beignets kan je serveren met enkele dipsausjes.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230