Carpaccio van mango en limoen

Ingrediënten:
 
  • 1 mango
  • ½ meloen
  • sinaasappelsap van 1 sinaasappel
  • 8 verse muntblaadjes
  • kaneel (om over het dessert te strooien)

 

Schil de mango en de meloen. Verwijder de pit van de mango. Snijd het vruchtvlees in dunne, fijne gelijkvormige plakjes. Vang het sap op. Verdeel de schijfjes over vier borden. Schik ze dakpansgewijs over elkaar. Lepel het sinaasappelsap over de carpaccio. Garneer met enkele muntblaadjes en strooi een snuifje kaneel over elk bord.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
55
g KH
12,1
KH ruilwaarde
1
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230