Courgettes met parmezaankaas

Ingrediënten:

  • 500 g courgettes in schijfjes
  • 1 stuk parmezaan van 100 g
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • citroensap
  • peper, (zout)

 

Stoom de courgettes ongeveer 15 minuten. Tijdens de stoomtijd regelmatig proeven, want de courgetteschijfjes moeten een beetje krokant blijven.

Ondertussen met een kaasmes de parmezaan in fijne krullen schaven. De gare maar nog knapperige courgettes over de schotels verdelen, overgieten met een mengsel van citroensap en olijfolie en een snuifje zout en peper toevoegen.

Bestrooien met basilicum en parmezaankrullen. Lauwwarm opdienen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230