Courgettesalade

Ingrediënten salade

  • 400 g courgettes
  • 400 g verse sperziebonen
  • 100 g gepelde walnoten

 

Ingrediënten dressing

  • 125 ml kalfsfond
  • 2 sjalotten
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels sherry azijn
  • zout
  • suiker
  • zwarte peper uit de molen
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 1 takje bonenkruid

 

Verwarm de kalfsfond. Pel en hak de sjalotjes, doe ze in de pan met de fond en laat het geheel ongeveer 2 minuten koken. Laat de fond afkoelen tot hij lauw is en giet hem in een mengbeker.

Voeg de mosterd en de zijn toe, breng op smaak met zout, suiker en peper en roer de olie er scheutje voor scheutje met een staafmixer doorheen. Was het bonenkruid, hak het fijn en meng het met een houten lepel voorzichtig door de dressing.

Was de courgettes, snijd de uiteinden af. Snijd de vruchten in vingerdikke plakjes en vervolgens in fijne reepjes. Meng ze met een beetje dressing.

Maak de bonen schoon, breek ze in 3 cm grote stukken, was ze en kook ze in 1,5 l water met een beetje zout in 5 minuten beetgaar. Dompel ze vervolgens even in ijskoud water en laat ze uitlekken.
Doe de bonen bij de courgette en meng de rest van de dressing erdoor. Hak de walnoten in grove stukken en doe ze bij de salade.
 

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230