Gegrilde perziken met frambozencoulis

Ingrediënten:

  • 4 rijpe perziken
  • 1 klp olijfolie
  • kunstmatige zoetstof
  • 125 g frambozen
  • 50 ml appelsap

 

Maak een puree van de frambozen en het appelsap (houd enkele frambozen apart voor de garnering).
Halveer de perziken en bestrijk de opengesneden zijde lichtjes met de olijfolie.
Grill de perziken 1 min. met de opengesneden zijde naar beneden op de barbecue. Neem van de barbecue en bestrooi onmiddellijk met de zoetstof.
Neem 4 schaaltjes en verdeel de frambozencoulis. Leg in elk schaaltje 2 perzikhelften en garneer met enkele frambozen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • vezelrijk dieet
  • zoutarm dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
128
g KH
27,5
KH ruilwaarde
2
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230