Groentesoep

Ingrediënten:

  • 350 g in blokjes gesneden wortels
  • 250 g in blokjes gesneden koolrabi
  • 2 in ringen gesneden kleine preien
  • 125 g in blokjes gesneden aardappelen
  • 1 l groentenbouillon
  • 300 ml melk
  • zout, peper
  • 100 ml slagroom en 1 eetlepel vers gehakte peterselie voor de garnering

 

​Doe alle ingrediënten met de bouillon in een grote steelpan en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de bouillon 30 minuten trekken totdat de groenten gaar zijn.
Pureer de soep in een mengbeker of keukenrobot en giet de soep terug in de schoongemaakte pan. Roer de melk door de soep. Verwarm de soep opnieuw en voeg wat zout en peper toe.
Klop de slagroom wat stijf en roer de peterselie erdoor. Spuit met een fijne spuitzak op elk bord warme soep een hart met de slagroom.
Dien de soep onmiddellijk op.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je magere of halfvolle melk en light room of soja room gebruikt
  • vezelrijk dieet
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230