Groente-kiprolletjes met gorgonzolasaus

Ingrediënten:

  • 2 preistengels
  • 4 stengels witte selderie
  • 2 grote wortelen
  • 200ml water

Saus:

  • 2 eetlepels margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 300ml halfvolle melk
  • 1 koffielepel nootmuskaat
  • 8 plakken kippenwit
  • 100g gorgonzola (blauwe schimmelkaas)
  • 2 eetlepels paneermeel

 

Verwijder de groene bladeren van de prei en de selderie, snijd ze horizontaal in twee. Snij de wortelen horizontaal in vieren. Breng 200ml water aan de kook en doe er de groenten bij. Kook de groenten tot ze beetgaar zijn (ongeveer 3 minuten). Laat de groenten uitlekken. Bewaar het kookvocht.
Smelt ondertussen de margarine. Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij en het kookvocht van de groenten. Blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Rol de groenten in een plakje kippenwit en leg ze in een ovenschotel. Overgiet met de saus, daarop de verbrokkelde gorgonzola, bestrooi met paneermeel. Plaats nog 5 minuten onder een hete grill.
Serveer met rijst of aardappelen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230