Hazenrug met peren

Ingrediënten:

  • 2 hazenruggen
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 4 peren
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml ontvette gevogeltebouillon
  • 100 ml lichte room of room op basis van soja

 

Was de hazenruggen en kruid met peper. Verhit de olie in een braadpan, bak de hazenruggen lichtbruin en laat ze daarna 10 minuten afgedekt op een zacht vuur verder braden.

Schil intussen de peren, verwijder de pitten en snijd ze in de lengte in vieren.
Zet de hazenruggen apart en houd ze warm. Fruit de peren 2 minuten in dezelfde pan. Leng aan met de rode wijn en de gevogeltebouillon, laat 5 minuten pruttelen en voeg de room erbij. Verhit nog een paar minuten zodat de saus indikt. Kruid met peper. Doe de hazenruggen op warme borden. Garneer ze met de gekookte peren en schenk de saus erover. Bij dit gerecht kunt u verse tagliatelle geven.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230