Kalkoen met pikante saus

Ingrediënten:

  • 5 eetlepels olie
  • 8 kleine Spaanse pepers
  • 600 g kalkoenfilets
  • rozemarijn
  • dragon
  • peper
  • 5 sjalotten
  • 1 knoflookteentje
  • sap van 2 citroenen
  • 50 ml wijnazijn
  • 100 ml witte wijn

 

Vet een ovenvaste schaal in en verwarm de oven voor op 200°C.
Was de Spaanse pepers, halveer ze in de lengte en ontpit. Snijd ze in kleine dobbelsteentjes.

Schik de kalkoenfilets op de schaal, bestrooi met rozemarijn en dragon, kruid met peper en voeg de pepers toe. Bestrijk de kalkoenfilets met 2 eetlepels olie. Zet ze gedurende 20 minuten in de warme oven.
Pel en snipper sjalotten en knoflook. Meng de rest van de olie, citroensap, azijn, knoflook en sjalotten door elkaar.

Giet na 20 minuten het olie en azijnmengsel over de kalkoenfilets en zet ze opnieuw 2à minuten in de oven.
Houd de kalkoen warm en blus de schotel af met de witte wijn. Laat 3 tot 4 minuten inkoken. Kruid naar smaak.
Serveer op een warme schaal en dien de saus op in een sauskom.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230