Kalkoenfilet met walnoten en verse kruiden

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 stukken kalkoenfilet
  • 1,5 dl gevogeltebouillon
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 4 soeplepels gehakte verse peterselie
  • 4 soeplepels gehakte verse bieslook
  • 2 soeplepels gehakte verse koriander
  • peper
  • citroensap
  • 2 walnoten, ontveld en grof gehakt

 

Braad de kalkoenfilets in de olijfolie en voeg de gevogeltebouillon toe. Laat op een zacht vuurtje gaar stoven. Stoof in een ander pannetje de gehakte ui in de olijfolie en voeg daarna de gehakte peterselie, bieslook en koriander toe. Strooi er wat peper over en giet enkele druppels van het citroensap erover. Voeg dan de gehakte walnoten toe.
Leg de kalkoenfilets op een bord en giet er de saus over. Serveer met volkoren tagliatelle op een bedje van fijngesnipperde verse sla.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet (indien er gebruik gemaakt wordt van zoutarme bouillon)
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet

    Kcal per portie
    261
    g KH
    1,1
    KH ruilwaarde
    Te verwaarlozen

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230