Kerrieroomsaus

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten
  • 1 grote appel
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • kruidentuiltje
  • 1 knoflookteentje
  • 50 g vetstof
  • ½ l visfumet of kippebouillon (naargelang het gerecht waarvoor de saus bestemd is)
  • 100 ml sojaroom
  • peper en eventueel zout

 

​Sjalotten goudbruin bakken in vetstof, kerrie toevoegen en nog iets verder laten kleuren. De fijngesneden appel, kruidentuiltje, knoflookteentje toevoegen. Overgieten met de bouillon of fumet. Pan sluiten en ½ u zachtjes koken. Zeven, sojaroom toevoegen en nog 10' laten doorkoken. Op smaak brengen met kruiden.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je een dieetmargarine gebruikt.

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230