Kip met honing & tomaat in tajine

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kippenbillen
  • 2 blikken gepelde tomaten (hele tomaten)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 uien
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 klontje margarine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Marokkaanse kruiden

 

Laat de gepelde tomaten uitlekken in een vergiet. Snij de kippenbillen in twee en laat ze bruinen in de margarine en olijfolie. Verwijder de kip zodra er een bruin korstje aan beide zijden is. Verwijder een beetje vetstof uit de pan en bak de uien 5 minuten op een laag vuurtje. Voeg de kip opnieuw toe, samen met de gepelde tomaten (in twee gesneden), peper, zout en de Marokkaanse kruiden. Dek af en laat 45 minuten op zacht vuurtje sudderen. Draai de kip enkele keren om tijdens het bakken. Bak ondertussen de pijnboompitten. Haal de kip uit de pan, voeg de honing toe en laat 2 minuten sudderen. Voeg de kip opnieuw toe, samen met de pitjes en kruid bij indien nodig. Voeg de peterselie toe en dien op

Tip: Lekker met couscous 
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230