Kip op Indische wijze

Indische schotels bevatten veel kruiden. De meeste kruiden vind je bij ons in Chinese warenhuizen, Indische of exotische (nacht)winkeltjes. Dit gerecht is echt het uitproberen waard!

 Ingrediënten:

  • kip of kippenbouten voor 4 personen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • verse gember (stuk van ongeveer 4 à 6 cm)
  • olijfolie
  • zout: 1 koffielepel
  • witte peper: een halve koffielepel
  • 170 ml light sojaroom
  • paprikapoeder: een vierde koffielepel
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 groene chilipeper (enkel toevoegen indien het pikant mag zijn)
  • 2 cassieblaadjes
  • korianderpoeder: anderhalve eetlepel
  • komijnpoeder: een eetlepel
  • chilipoeder: een vierde koffielepel
  • kurkuma: een vierde koffielepel
  • 50 gr amandelpoeder

 

Doe het zout, de peper, de kurkuma-, koriander-, chili-, komijn- en paprikapoeder in een potje.
Hak de gepelde uien, de knoflookteentjes en gember fijn. Voeg er fijngehakte groene peper bij indien je van pikante gerechten houdt. Bak dit alles met de cassieblaadjes in hete olijfolie tot het lichtbruin is. Leg de kippendelen of boutjes in deze pan en bak ze gedurende 10 minuten goudbruin. Voeg het potje kruiden toe en roer goed zodat de kruiden in het vlees trekken. Voeg 100 ml water toe en roerbak de kip nog een vijftal minuten. Voeg dan nog eens evenveel water toe en laat de kip nog 20 minuten sudderen op een rustig vuurtje.
Meng intussen de amandelpoeder met de sojaroom. Voeg deze er op het eind aan toe en laat nog 2 minuten meekoken. Doe de kip in een schotel en bestrooi met de fijngesneden koriander. Serveer met basmati rijst.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
361
g KH
6,1
KH ruilwaarde
0,5
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230