Limburgs roggebrood

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 6 puntasperges (groene of witte)
  • 1 plak zwart roggebrood
  • ¼ doosje waterkers
  • 2 plakken gekookte, ontvette ham
  • 1 in mooie schijfjes gesneden kleine tomaat
  • mayonaise of dressing en paprikapoeder voor de garnering  

 

Kook de asperges. Laat ze uitlekken, dep ze droog en laat ze afkoelen.
Bedek de randen van het roggebrood met waterkers.

Maak van de ham vierkante plakjes van ongeveer 8 cm. Rol 3 asperges schuin in een plakje ham. Snijd zo nodig wat van de asperges af zodat ze precies in de ham passen. Prik het plakje ham met een cocktailprikker vast.

Leg de beide “ham-asperge-rolletjes” schuin op het roggebrood. Versier ze met plakjes tomaat. Doe wat dressing of mayonaise in een spuitzak met een klein stervormig spuitmondje. Garneer het roggebrood met enkele toefjes mayonaise en strooi wat paprikapoeder over het roggebrood.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet (vervang hesp door kippenwit, dan is het geheel nog magerder)
  • zoutarm dieet (indien je gebruik maakt van zoutarm brood en een zoutarme dressing)
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
325
g KH
28,1
KH ruilwaarde
2

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230